Terugblik bijeenkomst op 1 juni 2023

Donderdag 1 juni 2023 vond de vierde netwerkbijeenkomst plaats over het thema Kanker en Werk. Hieronder een terugblik van deze interactieve avond.

Kanker en Werk

Ongeveer twintig leden en geïnteresseerden namen deel aan het programma waarin kennisdeling en doorontwikkeling van het netwerk centraal stonden. Ragna van Hummel van re-integratiebureau Re-turn nam ons mee in de wet- en regelgeving en deelde haar ervaringen met re-integratie na kanker. De hand-out versie van de presentatie is hier te vinden:

Luister ook nog eens naar de podcast van kanker.nl, waarin Irene Corzilius haar ervaring deelt rond de diagnose en behandeling. Ze vertelt o.a. hoe ze na de behandelingen te snel aan het werk ging en hoe zij deze ervaringen nu gebruikt in haar werk als coach.

Doorontwikkeling netwerk

In het tweede deel van de bijeenkomst gingen we met elkaar in gesprek over de verdere doorontwikkeling van ons netwerk. In drie groepen werd nagedacht over de volgende onderwerpen:

  • Klankbordgroep patiënten
  • Intervisie
  • Uitbreiden netwerk

Aan aanwezigen is de oproep gedaan om na te denken over de participatie in (toekomstige) werkgroepen. Het netwerk is immers van ons allemaal en alleen samen kunnen we het netwerk verder doorontwikkelen. Het kernteam neemt de input vanuit de groepen mee en denkt na over het vormen van nieuwe werkgroepen. Meer informatie hierover volgt.

Save the date:
16 november van 16.00u tot 19.00u

De volgende netwerkbijeenkomst vindt plaats op 16 november a.s.

Noteer deze datum alvast in je agenda!

Animatie ‘Wat kan een oncologiezorgnetwerk voor jou als patiënt betekenen’.

Vanuit IKNL en Oncologienetwerk Midden Gelderland is een korte video voor patiënten ontwikkeld over wat een oncologiezorgnetwerk voor mensen met kanker kan betekenen. Doel van de video is om meer bekendheid te geven aan oncologiezorgnetwerken en waar je ze kunt vinden.

Daarnaast is er een video met ondertiteling en zonder geluid gemaakt, geschikt om op beeldschermen in wachtkamers af te spelen. Zie: https://oncologiezorgnetwerken.nl/toolbox/ voor meer informatie.

Meer weten?

Wil je meer informatie over het netwerk of heb je vragen n.a.v. dit bericht? Neem dan contact op met Tessa van Goor (tessa.van.goor@proscoop.nl) of Karlijn de Vries (karlijn.de.vries@proscoop.nl) van Proscoop.

Categorieën

Archieven